Onze Missie:

Wat ooit is begonnen als de droom van Noël Straakenbroek, is realiteit geworden!

 

De droom, ontstaan vanuit haar werk als vormgever, is om kinderen waar ook ter wereld, een kleurrijke plek te geven. Tijdens het restylen van de kinderafdeling van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk werd het Noël duidelijk wat voor effect haar werk heeft op kinderen en hun ouders. Na diverse vrijwilligersreizen naar India, Kosovo, Vietnam en Brazilië was het tijd voor de volgende stap: Stichting Colour the World.

Vormgeefster Noëlla Straakenbroek (40) uit Harderwijk is overtuigd van de impact van kleur op kinderen. ,,Een kleurrijke omgeving raakt hun fantasie en het maakt ze vrolijk, stelt ze. Dit heeft de Harderwijkse zelf ondervonden toen ze tien jaar geleden de kinderafdelingen van ziekenhuis St. Jansdal ging restylen. ,,Dat was voor het project Angst verminderen voor kinderen. 

 

Overal waren muren, ramen en deuren gekleurd met jungledieren. De kleurrijke omgeving leidt de kinderen af van nare onderzoeken en ziekte. Datzelfde gold voor de chemokamer die ook werd aangepakt. Juist in die kamer zag ik het effect op ernstig zieke kinderen, en daar is mijn droom ontstaan”. Bekijk ons filmpje over het project StJansdal.

  Maak kennis met het team 
 achter Colour the World 

Noël

Voorstellen:
Noël Straakenbroek

Voorzitter


Vanuit mijn vak als vormgever heb ik al 12 jaar de droom om kinderen een kleurrijke plek te geven, waar dan ook ter wereld. Tijdens mijn eerste project voor ziekenhuis StJansdal zag ik het effect van mijn werk op kinderen en ouders. Daar moet meer van komen dacht ik! Ik heb toen meerdere reizen gemaakt om kinderen een betere leefomgeving te geven. Dit heeft me gebracht naar o.a. India, Kosovo, Vietnam en Brazilië. Ik ben klaar om de wereld verder te kleuren en ben dankbaar voor het geweldige bestuur!

Esther

Voorstellen:

Esther Verwindt

Bestuurslid

 

Getrouwd met Jeroen en samen hebben wij een dochter en een zoon. In het dagelijk leven ben ik werkzaam als fotograaf, vormgever en illustrator. Ik houd van alles wat kleur geeft aan het leven; mensen, reizen, ruige natuur.

Wat is het bijzonder als iemand je vraagt om mee te helpen om een droom te verwezenlijken! Kleur geven aan kinderen die het echt nodig hebben.

 

Samen met dit dreamteam de wereld kleurrijker maken… wie wil dat nou niet?  

Lian

Voorstellen
Lian Haange
Bestuurslid


Toen Noël mij vertelde over haar, toen nog naamloze, droom: Colour the World, wist ik gelijk dat ik mij hiervoor wil inzetten. Colour the World heeft een duidelijk, begrijpelijk en vooral positief uitgangspunt.

 

Het is zo mooi om te zien hoe blij kinderen worden van, voor ons, relatief simpele dingen.

 

Ik kijk er naar uit om, samen met Noël, Bernard, Esther, Rob het leven van kwetsbare
kinderen een beetje kleurrijker en vrolijker te maken!

Rob

Voorstellen:
Rob de Rijter

Vrijwilliger
 

Ben erg blij dat ik mee mag om de droom te verwezenlijken van Noël.
 

Colour The World is een non profit organisatie met het doel om kinderen over de hele wereld kleur te brengen in hun sobere wereld.


Je realiseert kleur in het leven van jonge kinderen die ik een warm hart toe draag.

Bernard

Voorstellen:
Bernard Kelderman

Vrijwilliger

Sport & Events